Videoproduksjon, en overivrig biffselger og datenight-fadese

Behind the scenes med Eco Lovers

Datenight og videoproduksjon på én og samme dag, viser seg å ikke nødvendigvis være en supergod match.

Dette er historien om hvordan en overbevisende slakter på Meny delvis spolerte både en videoproduksjon, og en datenight!

I en hektisk hverdag som freelancer, er det viktig å sette av tid til de viktige tingene – som ikke handler om jobb, som for eksempel datenight. Likevel er det få dager som er helt fri for jobb – og denne lørdagen var intet unntak. Men planen var enkel – jobbe litt på dagtid, og ta en rask date før besøk og fotballkamp på kvelden.

Det skulle vise seg å bli den raskeste datenighten i verdenshistorien…

Videoproduksjon EatMe

Produksjon og klammeri med loven

Lørdag 30/10 var det duket for storstilt videoproduksjon og fotoshoot av Eco Lovers nye produkt, EatMe – spiselig glitter til mat og drinker. I utgangspunktet var ideen å putte glitteret i noen soft-drinker på et utested, og filme med det som bakgrunn. Men som du kanskje er kjent med, er alkoholreklame ulovlig i Norge. EatMe er ikke et alkoholholdig produkt, og det er ingen som krever at det skal brukes i drinker. Intensjonen var alltid å bruke alkoholfri drikke til innspillingen, og aldri vise noen flasker som inneholder alkohol i bildet. Likevel mente forbrukertilsynet at denne produksjonen var på kanten, og ba oss vinkle den annerledes. Resultatet ble å omgjøre kjøkkenet hjemme hos undertegnede til et provisorisk filmset for en dag. Dette skulle kun ta et par timer.

Hvordan en overbevisende og streng slakter på Meny resulterte i verdens korteste datenight

For å forstå helt hva som er greia – må vi spole omtrent en uke tilbake i tid.

En helt vanlig handletur på Meny endte i en lang og dyp diskusjon med en av Meny sine eminente slaktere. Jeg fortalte henne at vi hadde planer om en datenight, den påfølgende lørdagen. Hun smilte og lo, mens vi snakket lenge om mørhetsgrad, hviletid, stekemetoder og hvordan smakssette biff. Hun guidet meg steg for steg gjennom den kompliserte prosessen som resulterer i den perfekte biff. Jeg var solgt.

I det jeg var i ferd med å avslutte samtalen og takke for meg, for å ta med meg en biff fra kjøleskapet satte hun øynene i meg. Fjeset hennes ble preget av en fornærmet morskhet. Hun gransket meg opp og ned, og stirret meg ned, som om hun stilte seg fullstendig uforstående til denne frekkheten jeg var i ferd med å utøve. At jeg hadde nervene til å oppta så mye av hennes tid – og ekspertise – kun for å handle “of the rack”. Den milde damen, hadde plutselig en helt annen aura om seg. Øynene var mørkere, stemmen høyere og huden på et vis blekere. Jeg innså umiddelbart overtrampet og parerte elgant med “Men du har kanskje et bedre stykke til meg du, enn de som ligger her?”. Ansiktet mildnet noe, ettersom hun forstod at hun hadde meg by the bal…. – i sin hule hånd!

“Ja – det har jeg”.

Med en lett skimrende stemme, og en nyfødt tåre i øyekroken, mumlet jeg frem at jeg gjerne kunne ta med meg to stykker hjem.

Morskheten preget straks uttrykket hennes igjen. “Det er ikke sånn at vi har dette inne, til enhver tid. Det må bestilles.” Hun holdt blikket mitt, uten å blunke.

Jeg merket at vi begynte å tiltrekke oss oppmerksomhet fra medhandlere i butikken. De fleste hadde stoppet opp. En veggklokke tikket sin vante gang over hodet på slakteren. Tikk, takk. En eldre dame stakk hodet frem, bak en kjøledisk, mens hun klamret seg til det. Hun skjønte at stemningen var antent, og at hele stedet kunne ende med å gå i lufta når som helst, men hun kunne ikke ta øynene fra det. Stod hun i kø? Hvem vet. Tikk, takk.

Med klamme hender stod jeg der og forsøkte å forstå hvor samtalen hadde tatt denne bisarre vendingen.

“Men… Kan jeg hente den på fredag da?”, spurte jeg vagt.

“Du kan hente den på lørdag”, freste hun.

“Men, da har jeg egentlig jobb – og vet ikke om jeg rekk…” – jeg ble raskt avbrutt.

“Når på lørdag skal jeg ha den klar?”, kontret hun.

“Si 14:00 du…”

“Da sier vi det sånn!”. Plutselig lyste hun opp i et eneste stort smil. Den milde damen var tilbake. Det var som om en mørk sky forduftet over oss. Jeg trakk et lettelsens sukk.

“Takk… Da sees vi på lørdag da”.

Jeg løp ut av butikken, og kastet meg i bilen.

Biffmiddagen

Som du kanskje forstår, var det aldri noe alternativ å kjøpe biff noe annet sted, eller å hente på noe annet tidspunkt enn lørdag. Så underveis i produksjonen med EcoLovers var jeg nødt til å dra av gårde for å hente verdens strengeste biff. Det gjorde at vi fikk en lenger pause midt på dagen enn først planlagt. Dette, i kombinasjon med at selve shooten tok lenger tid enn vi hadde antatt, gjorde at vi ikke kalte det “wrap” før 17:30.

På dette tidspunktet var det ca 1 time til vi forventet besøk for å se kamp. Kampen begynte 18:30. Men maten skulle tilbredes, stekes og spises før den tid.

Og som jeg nå vet, skal biff ta tid. Den skal hvile i romtemperatur – den skal stekes på høy varme, lav varme og middels varme – før den skal hvile like lenge som den har stekt.

Maten stod på bordet 18:12.

Even kom ramlende inn døra 18:20.

I hele 8 minutter hadde vi datenight alene. I ca 10 minutter hadde vi datenight – mens Even satt og så på oss – og rablet om startoppstillinger og golf.

Heldigvis endte kampen med en overbevisende 3-0 seier, og all maten ble spist. Og herregud for en biff det var. Kanskje den beste jeg har spist.

For det, skylder jeg en takk til slakteren på Meny! <3

Datenight med biff

Alt i alt en perfekt dag

Jeg antar at du som leser dette skjønner at deler av det du har lest er en anelse dramatisert. Overdramatisert, vil kanskje noen påstå. Jeg mener at realiteten er hva du oppfatter at den er.

Det ble kule bilder, bra videoer, god mat og match. I grunn den perfekte lørdag.

Fremover vil “Behind the scenes” være et fast innslag på siden her, sammen med andre artikler om foto og video.

Takk for at du leste – og nå – her er resultatet fra dagen 🙂 Enjoy – så leses vi snart igjen!

Reklamebilde - Eco Lovers - Eat Me

Kristine legger på garnityr for produktbilde av EatMe

 

 

 

Sjekk oss ut på sosiale medier

Del med en du kjenner

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relaterte innlegg

André Askeland

André askeland

Et firma er mer enn bare tall og resultater. 

Det er historier, mennesker og opplevelser! Her deler jeg noe av det, og gir noen tips i samme slengen 🙂

Våre favoritter
Følg oss på SoMe